Gæsteophold i Skrædderens Hus

Book et ophold i Stensballegaards autentiske bindingsværkshus

Skrædderens Hus

Book det charmerende og autentiske Skrædderens Hus, i det gamle Stensballe, til et hyggeligt gæsteophold for op til 7 personer.

Skrædderens Hus er beliggende på Agervej 7 i Stensballe nær Horsens – et klassisk bindingsværkshus, der indbyder til et ophold I sent vil glemme. I Skrædderens Hus er der plads til max. 7 gæster. Huset har alle fornødenheder til et perfekt gæsteophold og en skøn gårdhave. Vi anbefaler 4-6 personer til opholdet. Er man 7 personer, skal man kende hinanden godt.

Skrædderens Hus er ideelt til golfgæster, der gerne vil overnatte lige ved golfbanen og selvfølgelig også, hvis du er til et arrangement i Griffenfelds Spisehus og ikke vil ud og køre, der er kun 500 meter til huset. Skrædderens Hus er også perfekt til overnatning i forbindelse med koncerter i Horsens og eksempelvis til cyklister og motorcyklister på tur i Danmark. Cykler og motorcykler kan anbringes sikkert i husets tilhørende garage.

Lidt historie om huset: 

Agervej 7 er et gammelt husmandsted. I 1860’erne boede der en skrædder ved navn Müller (derfor navngivet Skrædderens Hus). Han var en sirlig og flittig mand og han var glad for at være i Danmark, men han havde ikke dansk statsborgerskab, og det ville han gerne have i orden, da det trak op til krig i 1864. Derfor gik han på sine ben ned til Hamburg for at skaffe de fornødne papirer, så han kunne få sit statsborgerskab i orden, han ville ikke være tysk soldat. 

Ejendommen har tilhørt Stensballegaard indtil 1877 og Skrædder Müller har sandsynligvis haft husmandsstedet i fæste. I 1877 sælges huset til Tømrer Peter Hansen og har efterfølgende haft forskellige ejere. 

Tak til Stensballe Lokalhistoriske Arkiv for at have været i arkiverne og hjulpet med at klarlægge historien omkring huset.

I 2022 er huset købt “tilbage” til Stensballegaard og lejes nu igen ud, dog ikke under fæstebrev mod landgilde og hoveri, men til priserne nedenfor.

Book overnatning

Booking via booking.com eller på nedenstående mail og tlf. nummer.

Vi glæder os meget til at byde velkommen til et skønt gæsteophold med overnatning i Skrædderens Hus.